Workshops en opleidingen

“Ondanks goede wil, een teamdag en een training feedback-geven komt de aanspreekcultuur niet van de grond.”
Wat we ook doen: met deze afdeling blijft het dweilen met de kraan open.”
“We willen een cultuuromslag naar meer eigenaarschap; hoe krijgen we dat voor elkaar?”

Siebke biedt graag diverse workshops aan om met de onderstroom van teams en organisaties te kunnen werken. Deze workshops kennen een ‘pop-up’ stijl; thema en opzet kunnen variëren.

Daarnaast biedt zij de Opleiding ‘Werken met de Systeemdynamiek’ aan. Hierin leer je werken met de onderstroom van een organisatie-systeem (een samenwerkingsverband, organisatie, afdeling of team). Je leert onderzoeken waarom patronen zo hardnekkig zijn, en wat er nodig is om de energie weer te laten stromen.

In deze opleiding vergroot je je systemisch bewustzijn en bijbehorend handelingsrepertoire. Je leert aan de hand van vele praktische voorbeelden de logica van patronen doorzien en verkennen. Je krijgt zicht op de systeemdynamiek en hoe die krachtig doorwerkt in het samenwerken tussen mensen en afdelingen. Hierdoor krijg je interventies in beeld die zich richten op de voedingsbodem van het systeem.

Voor deze opleiding kun je je momenteel niet meer inschrijven. Er komen nieuwe data in 2021.

Maatwerk: Siebke Kaat verzorgt diverse maatwerkopleidingen zoals: Systemisch Adviseren, Systemisch Leiderschap en Systemische Teamcoaching. Interesse? Neem contact op.

Gastdocent: Siebke vindt het erg leuk om in leergangen een onderdeel te verzorgen. Zij is vaste gastdocent bij de Baak (module Systemisch Leiderschap), AOG School of management (Systemisch Adviseren en Contracteren), Public Support (Systeemdynamiek), Gemeente den Haag (MD-traject; Systemisch Leiderschap) en het Bert Hellinger Instituut (opleiding Systemisch Adviseren).