Opleiding

Opleiding Systemische Interventies in de Praktijk

“Ondanks goede wil, een teamdag en een training feedback-geven komt de aanspreekcultuur niet van de grond.”
Wat we ook doen: met deze afdeling blijft het dweilen met de kraan open.”
“We staan met een afvaardiging van diverse organisaties voor een enorme opgave. Hoe zorg ik ervoor dat eigenbelang niet steeds de boventoon voert?”

In deze opleiding leer je hoe je kunt bijdragen aan vitale (solide èn beweeglijke) samenwerkingsverbanden (teams, organisaties, netwerken). Je leert met de systemische bril te kijken naar ‘gedoe’ en hardnekkige patronen, en je krijgt manieren aangereikt om  -vanuit jouw plek- bij te dragen aan een vitaal team, samenwerkingsverband of netwerk.

De opleiding helpt je je systemisch bewustzijn ‘wakker te maken’ en geeft houvast voor laagdrempelige systemische interventies met grote impact. Interventies die je als interim-mer, adviseur, teamcoach of manager direct kunt toepassen. (De methode van opstellingen hoort niét bij de aangereikte interventies.) Ook leer hoe je zonder systemisch vakjargon met je gesprekspartners de systemische onderstroom kunt verkennen, en wat je kunt doen (en hebt te laten) om het systeem waar jij bij betrokken bent te versterken.

De dagen zullen (zo mogelijk) live plaatsvinden te Ede (Akousticum). Mocht dat vanwege corona-maatregelen niet mogelijk zijn dan gaan de dagen online door via Zoom. De opleiding wordt begeleid door Siebke Kaat.

In september starten twee opleidingen, maar deze zijn al vol (met een wachtlijst van enkele personen). Vanwege een sabbatical/reis in januari en februari 2023 start ik niet nog een groep in het najaar, omdat er dan een ‘gat’ valt in de opleiding. De eerstvolgende opleiding waar je je voor in kunt schrijven is:

Opleiding (groep 9) van 29 maart 2023 tot en met 4 oktober 2023. Deze opleiding is vol, je komt bij inschrijving op de wachtlijst (hier staan nu nog geen mensen op). Ik zal binnenkort een nieuwe opleiding plannen in het voorjaar van 2023.

 • Data: (woensdagen) 29 maart, 19 april, 24 mei, 21 juni, 6 september en 4 oktober
  Tijd: 9.30 -17.00 uur, locatie: Ede

Inschrijven (wachtlijst voor maart 2023)

Nieuw: Opleiding (groep 10) van 5 april 2023 tot en met 27 september 2023. 

 • Data: (woensdagen) 5 april, 10 mei, 7 juni, 5 juli, 30 augustus, 27 september 2023
  Tijd: 9.30 -17.00 uur, locatie: Ede

Inschrijfformulier Opleiding ‘Systemisch Interveniëren in de Praktijk’ 5 April 2023

Opzet van de opleiding:

 • maximaal 12 deelnemers
 • 6 dagen (live – Ede)
 • 1 supervisiegesprek (zelf in te plannen; naar keuze in Ede, of online)
 • feedback op reflectieverslagen
 • praktische tools (interventie-kaarten en andere materialen)

Prijs voor de Opleiding (6 dagen en 1 supervisiegesprek): € 1.950,00 (vrijgesteld van btw).

Meer informatie over de opleiding

Houd mij op de hoogte van nieuwe workshops en opleidingen

Naast deze opleiding word ik ook vaak gevraagd om een opleiding-op-maat te maken voor adviseurs, leidinggevenden of teamcoaches. Interesse? Neem contact op.