Wie

Over Siebke Kaat

De grootste inspiratiebron voor Siebke is de natuur. Aangezien ze een echte ‘pluizer’ is die alles wil weten kenmerkt haar leven zich door veel reizen, altijd weer opleidingen volgen, en steeds weer met veel nieuwsgierigheid een nieuwe vraag  van een coachee, opdrachtgever of team oppakken.

Zij vindt het leuk om de verbinding te leggen tussen zeer diverse domeinen (psychologisch, groepsdynamisch, organisatiekundig, systemisch, biologisch)  en theorieën. Zij is Sociaal Psychologe (VU, richting Interventiekunde), en heeft onder andere opleidingen gevolgd in de Groepsdynamiek (IVC Kortrijk), Gestalt-therapie (ook bij het IVC te Kortrijk), Systeemdynamiek in organisaties (Bert Hellinger Instituut), Veranderkunde (Leergang Interveniëren met Precisie, bij Strange) en Deep Democracy level 3 (Human Dimensions).

In 2001 heeft zij samen met collega’s Pragmavision opgericht. Zij is mede-vennoot en tevens projectleider voor diverse opleidingstrajecten op het gebied van opvang en nazorg en suïcidepreventie.

Vanuit Systemisch Advies verzorgt zij meerdere keren per jaar de opleiding Systemisch Interveniëren in de praktijk. Verder is zij gastdocent systemisch leiderschap, systemische teamcoaching en systemisch adviseren in diverse leergangen van bedrijven en opleidingsinstituten (o.a. de Baak, Business School Nederland, MD-traject Gemeente Den Haag, Masterclass teamcoaching en groepsinterventies Schouten en Nelissen). De helft van haar tijd besteedt zij aan opleidingen om het systemisch bewustzijn te vergroten, de andere helft is zij adviseur/teambegeleider, voor met name hardnekkige patronen of zaken ‘die maar niet willen lukken’. Ook houdt zij zich al langere tijd bezig met het thema pesten en grensoverschrijdend gedrag binnen organisaties. 

Om Systemisch Advies zit een netwerk van systemisch professionals (adviseurs, teambegeleiders, coaches). Als dit aan de orde is zal Siebke u graag in contact brengen met hen.